Bărbat amendat cu 30.000 de lei pentru că avea acasă un dispozitiv de localizat cabluri în pereți. Procesul verbal abuziv, anulat în justiție

Un bărbat din Alba Iulia, suspect într-un dosar penal, a fost amendat cu 30.000 de lei pentru că avea acasă un localizator de cabluri din pereți, care poate fi cumpărat din supermarket. Polițistul a confundat dispozitivul cu un detector de metale folosit în situri arheologice.

Bărbatul era judecat la momentul respectiv într-un dosar penal pentru furt de obiecte de patrimoniu din situri arheologice și era suspectat de defăimarea unor polițiști prin intermediul unor videoclipuri postate pe internet.

Amenda de 30.000 de lei a fost aplicată după o percheziție, din 9 decembrie 2021, la domiciliul bărbatului (Dan E.). „A fost identificat un detector de metale marca SMN-2002, fără serie, pentru care susnumitul nu a putut prezenta autorizație. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că susnumitul nu deține autorizație pentru deținerea detectorului”, a scris polițistul din IPJ Alba în procesul verbal încheiat în 11 ianuarie 2022.

Așa-zisul detector de metale era, în realitate, un localizator de cabluri electrice pe care susține că l-a cumpărat din piața de vechituri. Aparatul se vinde la liber în hipermarket-uri și costă circa 150 de lei.

Din descriere rezultă că poate localiza metal, conductori electrici și lemn la adâncimi cuprinse între 2,4 și 3,8 centimetri, fiind folosit în special pentru a detecta astfel de obiecte aflate în pereți.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*