Gabriel Sandu vrea să scape și de al doilea mega-proces de corupție. Dosarul „Poșta Română”, cu un prejudiciu de 5 milioane de euro, pe cale să se închidă

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor, e pe cale să scape de al doilea mega-dosar în care este inculpat, după ce în luna decembrie 2022 Înalta Curte a constatat că faptele acestuia din Dosarul Microsoft 3 s-au prescris. A venit rândul acum Dosarului Poșta Română s-o ia pe calea fără de întoarcere a prescripţiei, iar prejudiciul de 5 milioane de euro să fie lăsat „în plata Domnului”.

Toți cei 9 inculpați din Dosarul Poșta Română, în frunte cu Gabriel Sandu, au solicitat Înaltei Curți constatarea intervenției prescripţiei și încetarea procesului penal, urmarea a deciziilor CCR și ICCJ. Dosarul este abia la al 7-lea termen de judecată, până acum fiind amânări și chestiuni procedurale.

„Este cineva care dorește continuarea procesului?”, a întrebat judecătoarea, de parcă spera să se ridice vreun „viteaz”.

În sală s-a lăsat însă o liniște adâncă: avocații s-au oprit din frunzărit hârtii, inculpaţii înghițeau în sec, iar dacă ar fi fost vreo muscă cu siguranță că și-ar fi făcut remarcată prezența.

„Înțelegem că niciun inculpat nu dorește continuarea procesului și toți solicită pronunțarea unei soluții de încetare a cercetării judecătorești. Înainte de a purcede, ar trebui să vedem și momentul procesual în care se solicită acest lucru. Instanța trebuie să soluționeze și latura civilă, ceea ce implică administrarea unui probatoriu. Noi înțelegem să ne exercităm în continuare acțiunea penală, să depunem cereri și să ridicăm excepții. Cu privire la prescripție avem alte opinii: parchetul înțelege să depună o cerere de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), pe care sunt pregătită să o susțin”, a declarat procuroarea de ședință.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*