Avocatul sătmărean Mihai Dan Șuta, opinie tranșantă vizavi de războiul ruso-ucrainean

Fostul decan al Baroului Satu Mare, cunoscutul și apreciatul avocat Mihai Dan Șuta, a realizat o analiză tranșantă și pertinentă a situației de criză generată în urma invadării Ucrainei de către Rusia. 

Redăm în continuarea întregul mesaj:  

”Se văd primele orori ale unui război inutil. Ale unui război revanșard și revizionist, ordonat de un kgb-ist frustrat, aflat la apusul vieții dar cu atât mai violent. Acum se confirmă sadismul unui criminal, cu grave antecedente în ordonarea/tolerarea/ aprobarea unor crime monstruoase, față de care lumea nu a reacționat, lăsând victimele și aparținătorii celor uciși de izbeliște. Cu toate strigătele disperate de ajutor și de revoltă. Putin va pieri! Precum au pierit alți dictatori sadici și criminali. Poporul rus însă va duce și va suporta o moștenire extrem de grea, aceea a faptelor unui agresor ucigaș sadic și sălbatic. Păcat!

Nu am gândit că perversitatea și instinctul criminal paroxistic vor duce până acolo încât să se plănuiască și să se ajungă la capturarea centralei nucleare de la Cernobîl. Intențiile unui astfel de demers strategic-militar sunt lesne de imaginat. Dacă se va sparge sarcofagul în care este învelit reactorul distrus în urma exploziei din 1996, Europa va suferi o a doua contaminare nucleară. Diferența față de cea dintâi este că va fi provocată și nu accidentală. Adică, un act de terorism la scară inimaginabilă. Sper să fie un asalt cu un scop limitat la intenții de securizare a centralei și nu de transformare a acesteia intr-o armă letală în masă.

Deși părea greu de crezut, intenția expresis verbis exprimată de Putin de ștergere a Ucrainei de pe harta lumii, brusc a devenit o realitate. Pe cât de criminală, pe atât de evidentă! Urmarea majoră și imediată este o uriașă criză umanitară. Năpădirea României de refugiații de război ucraineni este iminentă. Drama unui popor nevinovat!”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*