Anchetă și dosar penal după explozia de la fabrica de armament, patru persoane au murit

Poliția Vâlcea și Inspectoratul Teritorial de Muncă au deschis o anchetă privind circumstanțele care au dus la decesul a patru persoane și rănirea altor patru în urma unei explozii la fabrica de armament din Băbeni, potrivit Hotnews.ro. O posibilă ipoteză lansată de prefectul de Vâlcea este nerespectarea procedurilor în momentul detonării unei mine.

Procurorii vâlceni au deschis dosar penal în cazul exploziei de joi, de la Uzina Mecanică Băbeni, fiind efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, potrivit Agerpres, care citează un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

„La locul producerii exploziei s-a deplasat o echipă complexă compusă din ofiţeri de poliţie judiciară, specialişti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care efectuează cercetarea la faţa locului. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, se arată în același comunicat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*