Casa regală: Nu trebuie să ne ferim de schimbarea constituţională

Custodele Coroanei, Margareta, susţine că partenerii României nu îi vor lua în serios pe români dacă petrec luni de zile fără guvern şi nici nu va exista o creştere economică dacă politicienii nu fac decât să se certe pe portofoliile Cabinetului, potrivit Mediafax.

„Nu ne putem aştepta ca partenerii noştri apropiaţi să ne ia în serios dacă petrecem luni de zile fără un guvern şi dacă miniştrii vin şi pleacă lunar. Nu ne putem aştepta ca alegătorii să respingă politicienii populişti dacă politicienii existenţi nu le oferă nimic. Sectorul nostru privat este vibrant, talentat şi competent. Dar nu ne putem aştepta să revenim la o creştere economică puternică – de care are mare nevoie naţiunea noastră – dacă singurul lucru pe care politicienii şi oficialii noştri îl fac este să se certe pe portofoliile Cabinetului”, a spus Custodele Coroanei române la Seara Regală dedicată Corpului Diplomatic.

Custodele Coroanei s-a referit şi la modificările constituţionale care ar putea duce la evitarea unor crize politice.

„Avem nevoie de un dialog naţional amplu cu privire la evidentele obstacole constituţionale, care împiedică sistemul nostru politic să funcţioneze corect. Nu trebuie să ne ferim de schimbarea constituţională: majoritatea partenerilor-cheie europeni nu numai că vorbesc despre aceasta tot timpul, dar pun în aplicare periodic amendamente constituţionale. Nici nu trebuie să ne ferim să cerem ca politicienii noştri să fie incoruptibili, dar şi să acţioneze cu simţul responsabilităţii naţionale. Aceasta nu este doar o aspiraţie la un ideal; este o cerinţă absolută. Căci, aşa cum ne-a amintit pandemia, o proastă administrare politică ne costă literalmente vieţi”, a precizat Custodele Coroanei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*