Afacerea cu diplome prin care o șefă dintr-un inspectorat școlar a furat 180.000 de lei

Fosta șefă a Biroului Plan Salarizare din Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a fost condamnată definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare după ce s-a descoperit că a încasat de la mai multe școli din județ bani pentru diplomele de studii, fără a plăti mai departe banii către firma care tipărea diplomele.

Curtea de Apel Timișoara a pronunțat în 26 aprilie 2022 sentința definitivă într-un dosar de delapidare în care a fost trimisă în judecată fosta șefă a Biroului Plan Salarizare din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin. Potrivit rechizitoriului, femeia a fost trimisă în judecată cu acuzația că în perioada 2009 – 2011 a delapidat aproximativ 180.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului, femeia lucra în inspectoratul școlar încă din 1992, în anul 2001 fiind promovată pe funcția de șef Birou Plan Salarizare. Din această postură, a încasat de la secretarele mai multor școli din județ banii pentru diplomele de studii pe care școlile le-a acordat elevilor absolvenți.

În loc să depună banii la casierie pentru ca diplomele să fie comandate și plătite, șefa de birou comanda diplomele la firma care le tipărea, dar fără să achite costul documentelor, facturile nefiind transmise contabilității pentru înregistrarea facturilor și efectuarea plăților. Astfel, școlile care plăteau pentru diploma le primeau, dar costul tipăririi nu era achitat.

„Tunul” a fost descoperit în momentul în care firma care a tipărit diplomele a transmis Inspectoratului Școlar Caraș-Severin o notificare în care arăta că figurează cu datorii de aproape 180.000 de lei. În momentul în care a descoperit că datorează o sumă pentru care nu deține facturi, conducerea ISJ Caraș-Severin a dispus un audit, descoperind frauda.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*