Adrian Ionel de la Unifarm află pe 31 martie dacă merge sau nu la închisoare pentru achizițiile din pandemie. Avocat: „De ce nu spune Parchetul că a intervenit premierul?”

Procurorii anticorupție au cerut miercuri, 1 martie, majorarea spre maximum prevăzut de lege a pedepselor pe care fostul director al Unifam, Adrian Ionel, le-a primit pe fond pentru prima achiziție frauduloasă de echipamente de protecție din perioada pandemiei. Fostul director a susținut la ultimul termen de judecată că este nevinovat și a solicitat achitarea.

Adrian Ionel a fost condamnat de Tribunalul București la 4 ani pentru abuz în serviciu (pentru că n-a făcut licitație publică), 3 ani pentru luare de mită (a acceptat cu titlul de mită comisionul de 760.000 de euro), 3 ani pentru complicitate la trafic de influență (l-a ajutat pe denunțătorul Andre Jaderian să obțină un contract bănos) și 1 an pentru instigare la fals intelectual (s-a votat pe sine însuși ca director Unifarm).

Din contopirea acestor pedepse a rezultat pe numele fostului director al Unifarm o condamnare pe fond de 6 ani și 8 luni de pușcărie.

Decizia definitivă va fi anunțată pe data de 31.03.2023. Fostul șef al Unifarm este judecat în libertate, fără nicio măsură preventivă, din data de 05.09.2022, când instanța de apel i-a ridicat controlul judiciar.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*