A furat 1 milion de euro de la CEC Bank și a donat banii la biserici și săraci. Cum a scăpat, definitiv, de al doilea dosar penal

Fosta angajată a CEC Bank Alba, care în decurs de 10 ani a sustras peste 1 milion de euro din banii clienților, pe care a susținut că i-a donat la biserici și la persoane sărace, a scăpat definitiv de al doilea dosar penal. Instanța a constatat că fapta de fals material în înscrisuri oficiale este prescrisă.

Elena Meteșan, fostă angajată a CEC Bank Zlatna, județul Alba, a fost acuzată de falsificarea a 368 de documente interne ale băncii.

„În perioada 24.01.2006 – 10.08.2016, în calitate de funcţionar public în cadrul unei agenţii bancare din județul Alba, inculpata a falsificat semnătura de la rubricile destinate titularului de cont de pe un număr de 368 documente de retragere / lichidare / transfer / virament intrabancar pentru a ascunde retragerile, în mod neautorizat, de sume de bani din conturile de depozit ale 60 de clienţi ai băncii”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Curtea de Apel Alba Iulia a constatat, definitiv, în 30 mai 2023, că fapta inculpatei este prescrisă și a dispus încetarea procesului penal, menținând hotărârea anterioară a Judecătoriei Alba Iulia.

Magistrații au anulat toate cele 368 de documente falsificate, prin care au fost retrase ilegal sume cuprinse între câteva sute de lei și 40.000 de lei. Instanța a respins ca inadmisibilă acţiunea civilă exercitată în cauză de CEC Bank SA împotriva femeii, care a cerut ca fosta angajată să fie obligată la plata sumei de 1.928.278,39 lei, plus dobânda legală aferentă acestei sume, cu titlu de daune materiale.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*