Filmul unui șantaj de 150.000 de euro. Cum a fost înscenată o tentativă de omor. ”Pionul” principal a primit 8 ani după gratii

Un interlop-afacerist din Sibiu a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 8 ani de închisoare pentru fapte de trafic de influență și șantaj. Alți patru complici ai acestuia au primit tot pedepse cu executare, cuprinse între 5 ani și 7 ani și 6 luni după gratii. Hotărârea nu este definitivă și a fost pronunțată de Tribunalul Sibiu în 3 iulie 2023.

”Pionul” principal al grupării, Mihai Remus a fost reținut de procurorii sibieni la jumătatea lunii ianuarie 2022, într-un dosar în care era urmărit penal pentru trafic și cumpărare de influență. Acesta susținea că are relații în primăriile din Sibiu și Șelimbăr și, contra unor sume de bani, poate obține certificate fiscale care să certifice, în fals, că nu există datorii la bugetele locale. Pe o femeie, care avea o datorie de 10.000 de lei, a înșelat-o cu 1.000 de euro și 2.000 de lei. Aceasta a mers, ulterior, și a depus plângere la poliție.

Ulterior au fost adăugate și alte infracțiuni, după ce procurorii au descoperit că acesta a început își șantaja concurența. Mihai Remus controla un centru de colectare a fierului vechi și a luat legătura cu proprietarii altor două astfel de centre, pe care i-a amenințat că îi bate dacă își mai fac reclamă pe internet.

Astfel de amenințări au fost făcute și asupra unui bărbat cu care acesta se judeca pentru o datorie de 10.000 de euro. De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au extins cercetările și legat de un șantaj de 150.000 de euro.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*