Volodimir Zelenski acceptă negocieri în ceea ce privește Crimeea și regiunile separatiste din estul Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat disponibilitatea de a discuta despre statutul regiunilor separatiste din estul Ucrainei şi despre peninsula Crimeea anexată de Rusia, relatează DPA.

Într-un interviu transmis luni seară de postul american de televiziune ABC, Zelenski a spus clar în acelaşi timp că nu va ceda solicitărilor Moscovei de a recunoaşte independenţa autoproclamatelor ”republici populare” sau controlul Rusiei asupra peninsulei Crimeea, arată AGERPRES.

„Sunt pregătit de dialog, dar nu suntem pregătiţi de capitulare”, a declarat el. „Putem discuta şi găsi un compromis despre cum ar putea merge mai departe aceste teritorii”, a adăugat Zelenski.

El a spus că este important să se acorde atenţie felului în care trăiesc oamenii de acolo care vor să facă parte din Ucraina, astfel că această chestiune este mai complicată decât simpla recunoaştere. „Este un alt ultimatum, iar noi nu suntem pregătiţi pentru ultimatumuri”, a declarat preşedintele Ucrainei.

Zelenski a făcut din nou apel la preşedintele rus Vladimir Putin să negocieze direct. „Este nevoie ca preşedintele Putin să înceapă să discute, să înceapă dialogul, în loc să trăiască într-o bulă de informaţii fără oxigen”, a afirmat Zelenski.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*