VIDEO. Jafuri în serie, după scenarii din filme, în mai multe zone ale țării

Jafuri în serie după scenarii care parcă au fost rupte din filme au avut loc în mai multe zone ale țării. Hoții se dădeau drept polițiști și simulau o percheziție pentru a intra în casele victimelor, dar în această dimineață au dat nas în nas cu adevărații mascați.

Un număr de 11 percheziții domiciliare au avut loc astăzi, în județele Ilfov și Călărași, după tâlhării care au avut loc în județele Brașov, Ialomița și Bacău.

“Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iunie – decembrie 2021, în județul Ilfov, s-ar fi constituit o grupare infracțională, care ar fi comis mai multe infracțiuni de tâlhărie calificată, în județele Brașov, Ialomița și Bacău”, explică polițiștii.

Sub pretextul că ar fi polițiști, derulând o percheziție, tâlharii intrau în casele oamenilor, apoi, sub amenințare și violență, își lăsau victimele fără bani și obiecte de valoare, explică anchetatorii. Hoții sunt acuzați că au furat peste 90.000 de euro și bijuterii în valoare de 10.000 de euro.

“Membrii grupului, sub pretextul că ar avea calităţi oficiale, care implică exerciţiul autorităţii de stat, ar fi pătruns în locuințele persoanelor vătămate, în timp ce acestea se aflau la domiciliu, ar fi exercitat acte de violență și amenințări cu acte de violență, iar, ulterior, ar fi sustras diverse sume de bani, în total 90.000 de euro, precum și bijuterii în valoare de 10.000 de euro”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

Polițiștii pun în aplicare 17 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la poliție, în vederea audierii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*