Vești bune pentru șoferii profesioniști: nu vor sta în carantină la intrarea în țară dacă arată un test negativ

Printr-un act normativ publicat vineri în Monitorul Oficial, șoferii profesioniști au fost oficial exceptați de la măsura carantinei de 14 zile la intrarea în țară, sub condiția de a face dovada unui test negativ RT-PCR pentru infecția cu noul coronavirus, anunță Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România.

„(3) Conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură  transportul  de  marfă,  precum și conducătorii autovehiculelor prevăzute  cu  mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, se exceptează de la măsura carantinei instituită conform prevederilor prezentei hotărâri dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional.”

Măsurile par că vin după ce transportatorii români s-au revoltat vara trecută, după ce Guvernul a decis ca șoferii de TIR nevaccinați, care se întorc din zonele roșii și galbene, să intre automat în carantină, fără nicio excepție. Măsura intrase în vigoare de la 1 iulie. Pentru că mulți dintre șoferi nu erau vaccinați anti-COVID, carantinarea lor, după fiecare cursă externă, reprezentanții firmelor de transport se plângeau că măsura luată de Guvern era una care ducea la pierderi financiare majore. Tot atunci, de teamă că noile reglementări i-ar putea falimenta, transportatorii vehiculau varianta de a da statul în judecată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*