Un tată este judecat pentru ”abuz emoțional” asupra copilului său minor. Cum l-a ”manipulat psihologic” în relație cu mama lui

Un proces cu acuzații penale mai puțin întâlnite în practica judiciară este judecat pe fond la Judecătoria Alba Iulia.

Un bărbat este acuzat că a pus în pericol dezvoltarea morală și intelectuală a fiului său minor prin manipulare psihologică și prin exagerarea unor acţiuni atribuite mamei acestuia. Bărbatul este acuzat oficial de nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului și rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit încheierii judecătorului de cameră preliminară, disponibilă pe platforma rejust.ro, în perioada martie 2018 – martie 2022, inculpatul ”a pus în primejdie gravă dezvoltarea intelectuală și morală a fiului său minor, manipulându-l psihologic prin exagerarea unor acţiuni atribuite mamei minorului, cu inducerea fricii faţă de aceasta”.

Potrivit procurorilor, alte acțiuni ale tatălui au constat în ”exhibarea unei atitudini de natură a afecta imaginea acesteia, care a fost prezentată ca o ameninţare, precum şi prin întreţinerea atitudinii minorului de respingere a mamei, prin neefectuarea vreunui demers real de corijare a manifestărilor copilului faţă de mamă, în scopul de a îndepărta minorul faţă de aceasta şi de a-i schimba gândurile şi sentimentele faţă de mamă”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*