Un șofer judecat pentru că a condus băut și a provocat un accident, declarat nevinovat

Un bărbat trimis în judecată pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice a recunoscut la proces acuzațiile aduse de procuror. Cu toate acestea, bărbatul a fost declarat nevinovat.

Judecătoria Sinaia a pronunțat o primă sentință într-un dosar de conducere sub influența băuturilor alcoolice în care a fost trimis în judecată un bărbat acuzat că în luna noiembrie 2020, în timp ce conducea sub influența alcoolului, a provocat un accident.

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 9 noiembrie 2020. După ce, cu o seară înainte a băut 70 ml de țuică și un litru de vin, bărbatul s-a culcat, în jurul orei 21.30 și s-a trezit în jurul orei 3.30, când a plecat în cursă.

În jurul orei 8.30, în timp ce se afla la volanul autoutilitarei, șoferul a pierdut controlul volanului și a ajuns într-un șanț. Polițiștii ajunși la fața locului au simțit că bărbatul miroase a alcool și l-au testat cu aparatul etilotest, reieșind o alcoolemie de 0,43 mg/1 alcool în aerul expirat.

În urma recoltării probelor de sânge a reieșit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,78 g/l la prima probă și 0,56 g/l la cea de a doua probă. Practic, la ambele probe de sânge, alcoolemia șoferului era sub pragul pentru care se deschide dosar penal.

Continuarea AICI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*