Un șofer judecat pentru că a condus băut și a provocat un accident, declarat nevinovat

Un bărbat trimis în judecată pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice a recunoscut la proces acuzațiile aduse de procuror. Cu toate acestea, bărbatul a fost declarat nevinovat.

Judecătoria Sinaia a pronunțat o primă sentință într-un dosar de conducere sub influența băuturilor alcoolice în care a fost trimis în judecată un bărbat acuzat că în luna noiembrie 2020, în timp ce conducea sub influența alcoolului, a provocat un accident.

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 9 noiembrie 2020. După ce, cu o seară înainte a băut 70 ml de țuică și un litru de vin, bărbatul s-a culcat, în jurul orei 21.30 și s-a trezit în jurul orei 3.30, când a plecat în cursă.

În jurul orei 8.30, în timp ce se afla la volanul autoutilitarei, șoferul a pierdut controlul volanului și a ajuns într-un șanț. Polițiștii ajunși la fața locului au simțit că bărbatul miroase a alcool și l-au testat cu aparatul etilotest, reieșind o alcoolemie de 0,43 mg/1 alcool în aerul expirat.

În urma recoltării probelor de sânge a reieșit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,78 g/l la prima probă și 0,56 g/l la cea de a doua probă. Practic, la ambele probe de sânge, alcoolemia șoferului era sub pragul pentru care se deschide dosar penal.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*