Un pompier din Sălaj a furat apă ca să își ude livada. Ce decizie a luat instanța

Un pompier din Sălaj ar fi furat apă de la un hidrant pentru a uda o plantație de pomi. Parchetul Militar Cluj a luat o decizie în acest caz.

Pompierul sălăjean a furat aproximativ 8.000 de litri de apă pe care i-a folosit la alimentarea cu apă a pensiunii proprii, respectiv pentru udarea livezii sale. Începând cu luna iulie a anului 2021, pompierul, ajutat de alți angajați ai unității, a furat în mod repetat noaptea cantități mari de apă din rețeaua de hidranți de pe raza localității Nușfalău.

Înainte de a fura apa, bărbatul a sunat la Compania de Apă Someș pentru a întreba care este procedura ca să ia apă din rețeaua de hidranți. Bărbatul a susținut că femeia cu care a discutat i-a sugerat să ia câtă apă dorește, iar ulterior să achite valoarea, ca să evite procesul birocratic. Suspectul nu a putut dovedi procedura parcursă, dar a depus la dosarul de urmărire penală dovada achitării a 48,07 lei către Compania de Apă Someș SA.

Parchetul Militar Cluj a dispus renunțarea la urmărirea penală în cazul pompierului, relatează clujust.ro.

Parchetul a transmis că fapta are o ”gravitate redusă” deoarece pompierul ”a sustras o cantitate relativ mică de apă”, iar prejudiciul a fost ”foarte mic”.

ZIARE.COM

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*