Un judecător reclamă presiuni după condamnarea-record pronunțată pe numele unui șpăgar de la ANAF

Judecătorul Alexandru Ciprian Ghiță de la Curtea de Apel București – cel care l-a condamnat pe Șerban Pop la 13 ani de pușcărie pentru că a luat mită în stil mafiot pe vremea când era vicepreședinte al ANAF – reacționează pentru prima oară în mod public și trage un semnal de alarmă după presiunile pe care le resimte în urma ultimei decizii severe de condamnare pe care a pronunțat-o.

În cazul lui Șerban Pop, procesul pe fond nu a durat ani în șir – la fel ca toate celelalte cazuri de corupție – ci o jumătate de an (cu 11 termene de judecată), la capătul cărora a venit hotărârea pe fond: 13 ani de închisoare pentru luare de mită și menținerea sechestrului pe 23 de imobile (toate în Sectorul 1, București) până la concurența sumei de 2,5 milioane de euro – cât fusese șpaga luată de Pop.

Pronunțarea judecătorului Alexandru Ciprian Ghiță a produs dezolare în rândul inculpaților și al apărătorilor acestora, într-o vreme când toți se pregăteau de prescripție, urmare a deciziei CCR din 26 mai. Așadar, condamnarea lui Șerban Pop nu s-a înscris în trendul actual al Justiției.

Magistratul de la Curtea de Apel București a explicat în motivare de ce Șerban Pop nu scapă de răspunderea penală, arătând că au existat acte care au întrerupt cursul prescripției înainte de perioada 2018-2022, interval reținut de CCR ca fiind cel în care România nu a avut prevederi în acest sens.

Așa că judecătorul nu a suspendat procesul de corupție al lui Șerban Pop în așteptarea unei decizii a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept al Înaltei Curți, așa cum au făcut alți magistrați, ci a judecat dosarul și l-a soluționat.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*