Biciclist omorât de un skater care exersa o schemă văzută pe Youtube. Vina, împărțită egal

Judecătoria Sectorului 3 București a pronunțat o primă sentință într-un dosar de ucidere din culpă în care a fost trimis în judecată un tânăr de 19 ani (la data comiterii faptei), acuzat că a provocat un accident mortal în timp ce se făcea exerciții cu skateboard-ul, într-un parc din București.

Incidentul a avut loc în septembrie 2017. Împreună cu un prieten, skater, tânărul de 19 ani a mers într-un parc din Capitală pentru a executa o manevră de oprire prin rotire a cu skateboad-ul, denumită “slide”. Tinerii au vrut să pună în practică un exercițiu pe care l-au văzut pe Youtube.

Ceea ce ar fi trebuit să fie un moment de relaxare, s-a transformat într-o tragedie. În timpul unui exercițiu, tânărul aflat pe skateboard a lovit un biciclist care a căzut și, în urma loviturii la cap, a murit câteva zile mai târziu la spital.

„Inculpatul se deplasa pe pantă cu fața spre stânga drumului și cu spatele spre traiectoria de deplasare a biciclistului, astfel că, la baza pantei, inculpatul a declanșat manevra de rotire spre dreapta fără a se asigura că o poate face și a prins vârful dispozitivului cu mâna, s-a înclinat spre dreapta punând o mână pe asfalt și a intrat cu vârful skateboard-ului în roata spate a biciclistului, victima. În acel moment, victima s-a dezechilibrat, a căzut lovindu-se la cap”, se arată în rechizitoriu.

În urma anchetei, s-a stabilit că autorul accidentului poartă jumătate din vină, cealaltă jumătate revenindu-i victimei.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*