ULTIMĂ ORĂ. Au fost eliberați toți inculpații din dosarul DNA privind vaccinările false de la Petea

FOTO: PresaSM.ro
FOTO: PresaSM.ro

La solicitarea procurorilor DNA Oradea, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare i-a eliberat pe toți inculpații din dosarul nr.70/P/2021 privind falsificarea a mii de certificate de vaccinare în Centrul medical din Punctul de Trecere a Frontierei de la Petea.

Conform informațiilor PresaSM/SatuMareJust, toți cei cinci inculpați au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile. Pe cale de consecință, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus punerea de îndată în libertate a inculpaților.

Este vorba despre două asistente medicale și doi registratori, aflați în arest preventiv la Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare, și de o femeie de serviciu, care se afla în arest la domiciliu.

Asistenta medicală Daniela Ioana Hoblea și registratorii Marc Ilieș și Horea Buriceanu, toți de la Centrul de vaccinare din Petea, au fost reținuți pe 16 noiembrie sub acuzațiile de luare de mită, fals intelectual și fals informatic.

Procurorii DNA Oradea aveau indicii că cei trei ar fi primit, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 250 și 300 euro, de la persoanele care doreau să obțină adeverințe de vaccinare și certificat digital european COVID, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin. În schimbul banilor, datelor doritorilor erau încărcate în Registrul Electronic Național de Vaccinare și era emisă adeverința de vaccinare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*