Tudorel Toader este avocatul Elenei Udrea în procesul „Gala Bute”: O să fie un proces scurt

COVIDul o împiedică constant pe Elena Udrea să fie prezentă în sala unde se judecă contestația în anulare împotriva condamnării ei la 6 ani de închisoare. Dacă la termenul din 7 februarie a depus dovada unui test pozitiv pe care și l-a făcut, la termenul din 7 martie, avocații au anunțat că fiica ei a fost confirmată cu COVID, iar ea se află în izolare.

Eu am sfătuit-o să vină la fiecare termen, i-am spus e firesc să vină, pentru că altfel judecătorii o să creadă că-i sfidează”, mărturisește avocatul Tudorel Toader. Azi, 7 martie 2022, a fost primul termen în care fostul ministru al Justiției s-a aflat în sala de judecată în calitate de apărător al Elenei Udrea. „M-a rugat în decembrie anul trecut, iar în ianuarie am semnat contractul”, a declarat avocatul, pentru Libertatea. Tudorel Toader mai susține că acest proces e o provocare profesională, având în vedere că în sala de judecată vor fi puse față în față o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene și o alta, a Curții Constituționale a României, a precizat Tudor Toader pentru Libertatea.

O să fie un proces scurt, cu miză grea pentru Elena Udrea. Este posibil ca totul să se termine la termenul următor. Dacă i se admite contestația, o să fie rejudecat apelul. Dacă nu, ea trebuie să execute pedeapsa de 6 ani de închisoare”, a precizat Tudorel Toader.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*