Traficanți din Satu Mare scăpați de arest. Aspectul legal găsit de unul dintre avocați

Procurorii DIICOT au dus în fața judecătorilor de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, cinci persoane din județul Satu Mare acuzate de trafic de droguri de risc și de mare risc, precum și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Patru au fost eliberate în urma unui aspect legal identificat de către cunoscutul avocat sătmărean Ciprian Ardelean. 

Astfel, un număr de cinci persoane au fost duse de procurorii DIICOT cu propunere de arestare preventivă în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare. Singurul care a ajuns în arest preventiv pentru 30 de zile a fost B. Sandor, în timp ce G. Răzvan, S. Mark, O. Paul și B. Ioan au fost plasați în arest la domiciliu.

Deși procurorii DIICOT au contestat decizia la Curtea de Apel Oradea, magistrații au menținut hotărârea Tribunalului Satu Mare. Unul dintre motivele principale – susține cunoscutul avocat sătmărean Ciprian Ardelean – a fost faptul că ”multe din acțiunile inculpaților au fost săvârsite ca urmare a provocării din partea colaboratorilor autorizați”.

”Tribunalul Satu Mare a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu și nu arestul instituționalizat raportat la numărul mic de acte materiale reținute în sarcina inculpaților, cu excepția inculpatului B.S.F., care mai este cercetat și în alt dosar pentru fapte similare. Curtea de Apel Oradea a menținut hotărârea Tribunalului Satu Mare. De însemnatate este, de asemenea, faptul că multe din acțiunile inculpaților au fost săvârsite ca urmare a provocarii din partea „colaboratorilor autorizați”, situație față de care s-a putut pune serios la îndoială acuzarea adusă de catre Parchet în sarcina acestora”, susține avocatul Ciprian Ardelean, la solicitarea SMJust.

Avocatul Ciprian Ardelean

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost ridicate și indisponibilizate următoarele bunuri: 650 grame muguri de cannabis, 120 grame substanță cristalină – 4MMC (cristal), 10 grindere, 1 pistol cu gaze supus autorizării, sumele de 8.000 de lei, respectiv 240.000 de euro în bancnote false.

1 trackback / pingback

  1. FOTO. Traficanți din Satu Mare scăpați de arest. Avocat: ”Au fost provocați de polițiști”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*