Suma cu care încercat un român să-i cumpere pe polițiștii fugăriți de fiul său

Un bărbat din județul Neamț a fost condamnat în primă instanță la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru că a încercat să le dea mită unor polițiști de care fiul său a fugit. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Tribunalul Neamț a pronunțat o primă sentință într-un dosar de dare de mită în care a fost trimis în judecată un bărbat acuzat că a încercat să le dea polițiștilor 1.000 de lei pentru a nu-i lua fiului său permisul. Concret, fiul bărbatului judecat pentru dare de mită a condus cu viteză și a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor.

Când au mers să îl caute acasă pe fugar, polițiștii au fost luați în primire de tatăl tânărului. Tatăl a încercat să îi înduplece pe polițiști să nu îi ia permisul, iar pentru asta s-a arătat dispus să îi mituiască pe polițiști.

„Inculpatul a menţionat că fiul său a încercat mai mulţi ani să îşi găsească de lucru în Marea Britanie, iar de circa 4 luni lucra la un aeroport, ca şofer, motiv pentru care avea nevoie de permisul de conducere. După ce organele de poliţie au revenit la autospeciala de poliţie, inculpatul a început să insiste să nu îi reţină permisul de conducere şi să îi aplice doar o amendă, fără reţinerea permisului, ştiind că dacă plăteşte amenda în România poate primi permisul de conducere emis de autorităţile din Marea Britanie şi părăsi ţara”, se arată în rechizitoriu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*