Stomatolog celebru, condamnat pentru fraudă cu fonduri europene

Chirurgul Ion Nicolescu şi soţia sa, Manuela Agatstein, aflaţi în topul investitorilor din medicina dentară, au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la câte 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare, fiind găsiţi vinovaţi într-un dosar de fraude cu fonduri europene.

Ion Nicolescu şi Manuela Agatstein deţin firma Nicolescu&Agatstein SRL, prin care operează clinica ‘Nicolescu – Agatstein Dental Clinique’, cu două cabinete în zone bune ale Bucureştiului, respectiv Rosetti şi Primăverii. Clinica ‘Nicolescu – Agatstein Dental Clinique’ este singura din România afiliată la Leading Dental Centers of the World. Aceasta a fost prima clinică de profil din ţară specializată în chirurgie ortognatică, prin care se corectează deformaţiile feţei determinate de anomaliile de creştere ale oaselor maxilare.

De asemenea, Ion Nicolescu şi Manuela Agatstein sunt acţionari la firma Cristiana Bio Tech, distribuitor de sisteme de implanturi şi instrumentar stomatologic, care a avut în anul 2020 un profit de aproape 4 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Iniţial, la instanţa de fond, Tribunalul Bucureşti, Ion Nicolescu şi Manuela Agatstein primiseră câte 2 ani şi 10 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

Curtea de Apel Bucureşti a decis să aplice însă pedepse mai blânde, cei doi medici stomatologi fiind condamnaţi definitiv la câte 2 ani şi 10 luni închisoare, dar cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani, perioadă în care Ion Nicolescu şi Manuela Agatstein trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 sau Poliţia Locală Sector 1 Bucureşti.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*