Statul își umilește cetățenii: persoanele cu membre amputate NU vor primi certificat de handicap fără reevaluare

Camera Deputaţilor a respins definitiv proiectul prin care oamenii care au suferit amputarea unor membre ar fi putut scăpa de prezentarea la reevaluările periodice.

Astfel, persoanele cu membre amputate nu vor primi certificat de handicap fără a mai merge la reevaluare. Proiectul de lege iniţiat în 2019 care ar fi scutit persoanele cu handicap de calvarul reevaluărilor periodice a fost respins definitiv şi, în consecinţă, îşi încheie parcursul legislativ, notează Avocatnet.

Eliminarea deplăsărilor repetate ale persoanelor cu dizabilități pentru a li se stabili gradul de handicap se număra printre măsurile incluse în iniţiativa legislativă pentru modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Prevederile nu se vor aplica, în condiţiile în care proiectul de lege a fost respins marţi în Camera Deputaţilor.

“Pentru persoanele cu handicap a căror afecțiune a generat amputarea membrelor, Comisia de evaluare va stabili un termen permanent de valabilitate a certificatului fără a fi necesară prezentarea acestora la reevaluările periodice, cu excepția reevaluării în cazul în care se solicită acest lucru ca urmare a agravării condiției lor medico-psihosociale”, menționa proiectul de lege respins de deputaţi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*