Sindicatele din învățământ: Testarea obligatorie e ilegală

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”avertizează Guvernul României că va ataca în justiție orice act prin care angajații din învățământ vor fi obligați să se testeze pe banii lor pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2.

Reprezentanții sindicatelor spun că Guvernul și-a asumat, încă din martie 2021, să vaccineze 70% din populație, cifră care ar fi condus la imunizarea de masă.

Înainte să aplice o astfel de măsură, prin care să oblige angajații din învățământ care nu s-au vaccinat împotriva COVID 19 să-și plătească testele, domnul prim-ministru ar trebui să lectureze Codul Muncii, care, la art. 175 alin (4) prevede că: Măsurile privind securitatea și sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligații financiare pentru salariați. Ținând cont de acest articol, și nu numai, orice sumă pentru asigurarea sănătății angajatului la locul de muncă trebuie asigurată de angajator”, menționează cei de la sindicate. Dacă Guvernul își respecta obiectivul și, prin campaniile publice, determina 70% din populația României să se vaccineze, ajungeam la imunizarea de masa iar astăzi nu mai eram sub amenințarea acestui val 4. Eșecul guvernanților nu trebuie decontat de angajații din învățământ.”

Peste 60% dintre angajații din învățământ s-au vaccinat deja, se mai arată în comunicatul semnat de președinții celor două organizații, Marius Ovidiu Nistor (FSE) și Simion Hancescu (FSLI).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*