Șeful DGA, fost șef al Poliției Române, iese din MAI pe ușa din dos, în plin scandal – Klaus Iohannis a semnat pentru pensionarea chestorului

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului şef de poliţie Liviu Vasilescu din Ministerul Afacerilor Interne. Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie fusese acuzat de sindicatul poliţiştilor de „metehne securiste”, în scandalul ofiţerului DGA din Olt care a avut o dispută cu un judecător ÎCCJ.

Un ofiţer din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Olt a acuzat conducerea Direcţiei de faptul că l-a chemat pentru a cere explicaţii şi i-a solicitat să îi prezinte scuze unui judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce ofiţerul a avut un schimb de replici cu magistratul, în contextul în care ofiţerul susţinea examenul de licenţă la finalul facultăţii iar judecătorul era supraveghetor la examen, notează news.ro.

În urma celor relatate de acesta, sindicatul Poliţiştilor l-a acuzat pe şeful DGA Liviu Vasilescu, de „metehne securiste”.

Judecătorul Alin Sorin Nicolescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a admis, referindu-se la acuzaţiile formulate la adresa sa de către ofiţerul de la Serviciul Teritorial Olt al Durecţiei Generale Anticorupţie (DGA) că a sunat la DGA pentru a reclama atitudinea avută de acesta în timpul unui examen de licenţă la care magistratul era supraveghetor, dar spune că a avut „o discuţie informală” cu şeful DGA, Liviu Vasilescu şi că ar fi trebuit să facă reclamaţie scrisă pe numele tânărului ofiţer pentru comportamentul acestuia din timpul examenului.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a anunţat ulterior un control, în urma scandalului ofiţerului DGA din Olt, inclusiv sesizarea Corpului de Control al Ministrului, pentru investigarea tuturor aspectelor semnalate şi a persoanelor implicate.

Chestorul Liviu Vasilescu, fost inspector general al Poliţiei Române, a fost numit, în 2021, la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Vasilescu a demisionat de la şefia Poliţiei Române după ce a fost filmat când s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu înaintea ceremoniei de înmormântare a lui Emi Pian.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*