Şefii Black Cube au bătut palma cu procurorii DIICOT pentru o pedeapsă de 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare în dosarul spionării fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi

La audierile din Israel, prin comisie rogatorie, şefii Black Cube au susţinut că au crezut că operațiunea din 2016 de spionare a Laurei Codruța Kovesi a fost comandată de SRI, cu acordul preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit Haaretz.

Şefii agenţiei internaţionale de business intelligence şi consultanţă strategică, Black Cube – Dan Zorella, Avi Yanus şi Gal Farchi – au bătut palma cu procurorii DIICOT pentru o pedeapsă de 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare şi un termen de supraveghere de 3 ani, fiecare, în dosarul spionării fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit portalului Tribunalului Bucureşti coroborat cu un răspuns oficial al DIICOT pentru G4media.ro. Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost parafat pe 9 septembrie 2021, iar instanţa trebuie să dea un verdict de confirmare pe 17 februarie 2022.

Şefii Black Cube sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, fals informatic, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice şi violarea secretului corespondenţei. Ei ar fi pus la cale operaţiunea Tornado de spionare şi hărţuire a fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi, la solicitarea unor clienţi ce urmează a fi indentificaţi şi traşi la răspundere penală.

Au colaborat cu anchetatorii şi au pus la dispoziţia procurorilor banii primiţi de la clienţii care au comandat operaţiunea de spionare a fostei şefe DNA.

Persoanele vătămate sunt Eduard Kovesi, fostul soţ al Laurei Codruţa Kovesi, o prietenă a acesteia, Andra Liliana Sabău, şi un avocat fost specialist în cadrul DNA, Sorin Fusea. Potrivit unor surse oficiale, suma pusă la dispoziţia DIICOT de şefii Black Cube este de 115.000 lire sterline, plus dovada promisiunii unui onorariu de succes de 335.000 de lire sterline (care nu a mai fost dat ca urmare a eşecului operaţiunii).

Mai multe puteți afla de AICI.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*