Șefa AEP, Ana Maria Pătru și patroana Siveco, Irina Socol, întâlniri misterioase cu flori și bomboane

Ana Maria Pătru, fost președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), se întâlnea cu Irina Socol, fosta șefă a Siveco, la ceas de seară, la locuința unei angajate. Audiată vineri, 27 mai, în calitate de martor, angajata respectivă a spus că se simțea stânjenită ori de câte ori cele două se auto-invitau la ea.

Martora Petronela Gogoșoiu a vorbit despre relația pe care Ana Maria Pătru a dezvoltat-o cu șefa ei, patroana Siveco. Cele două se întâleau ori dis-de-dimineață, acasă la Ana Maria Pătru (pe strada Zăgazului din sectorul 1, București), ori acasă la angajata Irinei Socol.

Înainte de a reda relatarea Petronelei Gogoșoiu cu privire la misterioasele întâlniri dintre șefa AEP și patroana Siveco, trebuie menționat că acesta este al doilea dosar de trafic de influență în care a fost trimisă în judecată Ana Maria Pătru.

În primul dosar Ana Maria Pătru a fost achitată definitiv pe 7 octombrie 2020. Era acuzată că ar fi luat 210.000 euro de la patroana Siveco, în 2009, pe vremea când era vicepreședinte al AEP, în schimbul derulării unui contract.

Tot atunci Pătru ar fi primit un autoturism Land Rover de 15.000 de euro de la reprezentanții Siveco, dar pe parcursul cercetării judecătorești ea a susținut – iar judecătorii au crezut-o – că bolidul de lux era un cadou de la Mihai Cernăianu, un bărbat care se îndrăgostise de ea.

În al doilea dosar, Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență în legătură cu pretinderea sumei de 1 milion de euro de la reprezentanții Siveco.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*