Ședința Secției pentru procurori din 25 iulie 2023 – Ordinea de zi soluţionată

ROMÂNIA
Consiliul Superior al Magistraturii https://www.csm1909.ro

SECŢIA PENTRU PROCURORI

Ordinea de zi soluționată din 25 iulie 2023, ora: 11:00

15105/2023

ELIBERARE DIN FUNCȚIE, PRIN PENSIONARE
1. Cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de doamna OANCEA CAMELIA, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina (14913/2023)

2. Cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de doamna MILITARU DALIDA MIRELA, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj (15035/2023)

3. Cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de doamna NICOLESCU LUMINIŢA, procuror şef al Biroului de recursuri civile în interesul legii din cadrul Serviciului judiciar civil al Secţiei judiciare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (15245/2023)

Soluţie
1) Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintareacătrePreşedinteleRomânieiapropuneriide eliberaredinfuncţie,prin pensionare, a doamnei OANCEA CAMELIA, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, având gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă tribunal; (unanimitate)

2)Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţie, prin pensionare, a doamnei MILITARU DALIDA MIRELA, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. (unanimitate)

3)Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţie, prin pensionare, a doamnei NICOLESCU LUMINIŢA, procuror şef al Biroului de recursuri civile în interesul legii din cadrul Serviciului judiciar civil al Secţiei judiciare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (unanimitate)

Hotărârea nr. 1046 Hotărârea nr. 1047 Hotărârea nr. 1048

15169/2023

DELEGARE ÎN FUNCȚIE DE CONDUCERE
1. Propunerea de delegare în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săliște a doamnei SMĂRĂNDACHE GEORGIANA, procuror în cadrul acestei unități de parchet (15104/2023)

2. Propunerea de delegare în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a doamnei MALEȘ ISABELA CLARA, procuror în cadrul acestei unități de parchet (15185/2023)

Punctul 1

Punctul 2

page1image820769312 page1image820769616

1

3. Propunerea de delegare în funcția de procuror șef Secție urmărire penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a domnului BIC IUSTIN, procuror în cadrul acestei unități de parchet (15198/2023)

4. Propunerea de delegare în funcția de procuror șef Secție judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița a doamnei TRANDAFIR FLORINA, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, delegată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița (15197/2023)

5. Propunerea de delegare în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangaliaa domnuluiBOGDAN ANDREI ALEXANDRU, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța (15242/2023)

6. Propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a doamnei BOBOCEL MARIA CRISTINA, prim- procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti (15254/2023)

7. Propunerea de delegare în funcţia de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a domnului GEABURU DANIEL CRISTIAN, procuror în cadrul acestei unităţi de parchet (15259/2023)

Soluţie
1)Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărâtdelegarea în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săliște a doamnei SMĂRĂNDACHE GEORGIANA, procuror în cadrul acestei unități de parchet, începând cu data de 01.08.2023, până la revenirea titularului pe post, dar nu mai mult de 6 luni; (unanimitate)

2)Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărâtdelegarea în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a doamnei MALEȘ ISABELA CLARA, procuror în cadrul acestei unități de parchet, începând cu data de 01.08.2023, până la ocuparea funcției prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni; (unanimitate)

3)Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef Secție urmărire penală la Parchetul depelângăCurteadeApelAlbaIuliaadomnului BICIUSTIN, procurorîncadrul acestei unități de parchet, începând cu data de 26.07.2023, până la revenirea titularului pe post, dar nu mai mult de 6 luni; (unanimitate)

4)Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef Secție judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, începând cu data de 07.08.2023, a doamnei TRANDAFIR FLORINA, procuror la Parchetul de pe ângă Tribunalul Prahova, delegată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni; (unanimitate)

5)Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărâtdelegarea în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia a domnului BOGDAN ANDREI ALEXANDRU, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, începând cu data de 01.08.2023, până la ocuparea funcției prin concurs sau examen, dar nu mai mult de 6 luni; (unanimitate)

2

6)Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât delegarea în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a doamnei BOBOCEL MARIA CRISTINA, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, începând cu data de 15.08.2023, până la ocuparea funcţiei, prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni; (unanimitate)

7)Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât delegarea în funcţia de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a domnului GEABURU DANIEL CRISTIAN, procuror în cadrul acestei unităţi de parchet, începând cu data de 15.08.2023, până la revenirea titularului pe post, dar nu mai mult de 6 luni, sub rezerva emiterii ordinului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de delegare a doamnei prim- procuror adjunct Ioana Căruţaşu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în funcţia de procuror de execuţie la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. (unanimitate)

Hotărârea nr. 1049 Hotărârea nr. 1050 Hotărârea nr. 1051 Hotărârea nr. 1052 Hotărârea nr. 1053 Hotărârea nr. 1054 Hotărârea nr. 1055

15171/2023

Referat privind încetarea delegării în funcția de procuror șef al Secției judiciare penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București a doamnei ALEXE ADRIANA – RAMONA, procuror în cadrul acestei unități de parchet (15187/2023)
Soluţie

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea delegării în funcția de procuror șef al Secției judiciare penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București a doamnei ALEXE ADRIANA – RAMONA, procuror în cadrul acestei unități de parchet, începând cu data de 01.08.2023. (unanimitate)

Hotărârea nr. 1056 15170/2023

Notă privind organizarea concursului sau examenului pentru numirea procurorilor în funcții de conducere la parchetele de pe lângă curți de apel, tribunale, tribunale specializate și judecătorii (15350/2023)
Soluţie

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturiia hotărât organizarea concursului sau examenului pentru numirea procurorilor în funcţii de conducere la parchetele de pe lângă curţile de apel, tribunale, tribunale specializate şi judecătorii, la Bucureşti, conform calendarului de desfăşurare a concursului propus în Anexa 1 B. (unanimitate)

Punctul 3

Punctul 4

3

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat:

– tematica și bibliografia de concurs, propuse de Institutul Naţional al Magistraturii (Anexa 2); (unanimitate)

– posturile de conducere vacante de procuror general şi prim-procuror la parchetele de pe lângă curţi de apel, tribunale, tribunale specializate şi judecătorii ce urmează a fi scoase la concurs (Anexa 3), cu includerea funcţiilor de conducere vacante până la data de 01.01.2024, inclusiv; (unanimitate)

– cererea tip de înscriere la concursul pentru numirea în funcţii de conducere a procurorilor (Anexa 4 ); (unanimitate)

De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a desemnat preşedintele comisiei de organizare a concursului/examenului. (unanimitate)

Hotărârea nr. 1057 Punctul 5 15339/2023

PRELUNGIRE DELEGARE ÎN FUNCŢIE DE CONDUCERE
Propunerea de prelungire a delegării în funcţia de procuror militar şef Secţie judiciară la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a domnului maior magistrat LIVIU BOGDAN SFICHI, procuror militar în cadrul aceluiaşi parchet (15263/2023)
Soluţie
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât prelungirea delegării în funcţia de procuror militar şef Secţie judiciară la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a domnului maior magistrat LIVIU BOGDAN SFICHI, procuror militar în cadrul aceluiaşi parchet, începând cu data de 01.08.2023, până la ocuparea funcţiei, prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

Hotărârea nr. 1058 Punctul 6 15337/2023

Încetarea activităţii la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – structura centrală a domnului procuror IOAN VIOREL CERBU (15093, 15255/2023)
Soluţie

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât încetarea activităţii domnului procuror IOAN VIOREL CERBU la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – structura centrală, începând cu data numirii în funcţia de consilier al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, respectiv 24.07.2023 şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, începând cu aceeaşi dată. (unanimitate)

Hotărârea nr. 1059 15336/2023

Punctul 7

4

Cererea domnului SANDU CLAUDIU CONSTANTIN, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, de eliberare din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, prin demisie (15163/2023)

Cererea domnului STAICU BOGDAN-SILVIU, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, de eliberare din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, prin demisie (15352/2023)
Soluţie

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât:

1) eliberarea din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, prin demisie, a domnului procuror SANDU CLAUDIU CONSTANTIN, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, începând cu data de 25.07.2023 şi continuarea activităţii în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, după data de 07.01.2029, dată la care se încheie mandatul de membru al Consiliului Superior al Magistraturii; (unanimitate)

2) eliberarea din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, prin demisie, a domnului procuror STAICU BOGDAN SILVIU, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, începând cu data de 25.07.2023 şi continuarea activităţii în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, după data de 07.01.2029, dată la care se încheie mandatul de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. (3 voturi DA, 1 abţinere exprimată de domnul procuror Staicu Bogdan Silviu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii)

Hotărârea nr. 1060 Hotărârea nr. 1061

5

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*