Se reia procesul Colectiv, ce se va întâmpla în cazul primarului Piedone

La șase ani de la incendiul în urma căruia 65 de oameni și-au pierdut viața, procesul Colectiv e încă departe de verdictul final.

La termenul de miercuri, 22 septembrie, completul de divergență format din judecătorii Adina Dumitrache, Carmen Găină și Andrei Iugan va anunța dacă e nevoie de readministrarea unor probe, înainte de a decide cu privire la schimbarea infracțiunii de care e acuzat primarul Piedone. Reaudierea fostului primar al sectorului 4, a celorlalți funcționari publici din dosar sau a unor martori ar putea duce la o prelungire și mai mare a procesului.

Cercetarea judecătorească trebuia să se termine în vara acestui an. Pe 14, 15 și 16 iunie erau programate dezbaterile finale de dinaintea pronunțării verdictului final din dosarul Colectiv. Dar cursul procesului a fost deturnat, după un anunț făcut de președinta completului, chiar în prima zi programată pentru dezbateri, potrivit libertatea.ro.

În decembrie 2019, Tribunalul București a pronunțat primele condamnări în dosarul Colectiv: Cristian Popescu-Piedone, fost primar al sectorului 4 şi actual primar al sectorului 5: 8 ani şi 6 luni de închisoare; Alin George Anastasescu, patron Colectiv: 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare Costin Mincu, patron Colectiv: 11 ani și 8 luni de închisoare; Cătălin Paul Gancea, patron Colectiv: 11 ani și 8 luni de închisoare; Antonina Radu Antonina, pompier ISU: 9 ani și 2 luni de închisoare; George-Petrică Matei, pompier ISU: 9 ani și 2 luni de închisoare; Aurelia Iofciu, angajată la Primăria Sector 4: 8 ani de închisoare; Luminiţa Larisa Ganea, consilier superior la Primăria Sector 4: 7 ani de închisoare; Sandra Ramona Moţoc, referent superior la Primăria Sector 4: 3 ani de închisoare cu suspendare Daniela Ioana Niţă, patron al firmei de artificii: 12 ani și 8 luni de închisoare; Cristian Mihai Niţă, administrator al firmei de artificii: 3 ani și 6 luni de închisoare; Viorel Zaharia, pirotehnist: 9 ani si 8 luni de închisoare; Marian Moise, pirotehnist: 10 ani de închisoare; Clubul Colectiv SRL: 470 de zile amendă, cu o sumă corespunzătoare de 5.000 lei pentru ziua de amendă, și confiscarea sumei de 62.298 de lei; Golden Ideas Fireworks Artists SRL: 470 de zile amendă, cu o suma corespunzătoare de 5.000 lei pentru ziua de amendă SC Noran Prompt Serv SRL: confiscarea sumei de 147.133 de lei.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*