Sătmărean drogat trimis în judecată. Prins la volan, a dat vina pe amici

Un individ din Satu Mare a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, scrie PresaSM.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare au inițiat acest caz, iar magistrații Judecătoriei au decis începerea procesului penal în data de 11 septembrie 2023.

Potrivit informațiilor disponibile, individul în cauză a fost oprit de organele de poliție pe Bulevardul Henri Coandă, în timp ce conducea un autoturism de marcă BMW. În timpul audierilor, el a declarat că se îndrepta către stația de carburant OMW pentru a cumpăra alimente. Cu toate acestea, lucrurile s-au complicat atunci când s-a constatat că se afla sub influența unei substanțe psihoactive.

În cadrul audierilor, individul a recunoscut că în urmă cu două nopți a consumat o substanță de culoare albă, pe care prietenii săi i-au lăsat-o acasă, după o petrecere. Curiozitatea l-a determinat să inhaleze această substanță, iar el a declarat că nu a simțit niciun efect imediat. În ziua următoare, a rămas în casă, iar abia a doua zi a decis să conducă autoturismul către stația de carburant.

În ciuda faptului că individul a susținut că era lucid în momentul în care a decis să conducă, organele de poliție l-au dus la Unitatea de Primire Urgență Satu Mare, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și urină. Rezultatele analizelor au indicat prezența unei substanțe psihoactive în organism, care ar fi afectat capacitatea sa de a conduce un autovehicul pe drumurile publice.

Acest caz subliniază importanța responsabilității în conducerea autovehiculelor și consecințele grave pe care le poate avea consumul de substanțe psihoactive asupra capacității de a conduce în siguranță. Cu toate că individul a susținut că era lucid în momentul conducerii, rezultatele testelor au indicat contrariul, subliniind astfel importanța testării și a respectării legilor de către toți conducătorii auto. Procesul penal în acest caz va dezvălui mai multe detalii despre circumstanțele exacte ale incidentului și va stabili consecințele legale pentru inculpat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*