”Roata”, jocul de împrumut și cămătărie de pe Facebook. Cum a plătit o femeie dobânzi uriașe pentru împrumuturi de 70.000 de lei

O rețea de împrumuturi după celebrul model ”roata”, pusă la cale pe Facebook, și care derula sume de ordinul zecilor de mii de lei, s-a transformat într-o afacere de camătă.

O femeie din Hunedoara, membră a rețelei, a fost condamnată la închisoare cu suspendare după ce a acordat unei alte femei mai multe împrumuturi cu dobândă de 25% pe o lună.

Louisa M. este acuzată că a acordat victimei sale un număr 23 de împrumuturi a diferite sume de bani, în cuantum total de 84.500 lei și a solicitat pentru fiecare împrumut o dobândă lunară în procent de 25% din valoarea acestuia până la data restituirii debitului principal.

Victima a cunoscut-o pe femeia care acorda împrumuturi prin intermediul rețelei de socializare Facebook, unde se practica depunerea unor sume de bani de către mai multe persoane pe parcursul mai multor luni, lunar luând banii o singură persoană, persoana vătămată fiind angrenată în această rețea de împrumuturi. Este cunoscută sub denumirea de ”roata” sau ”roata țigănească” și este practicată în România încă de pe vremea comunismului.

Din cauza unor probleme financiare, în luna iulie 2021, femeia din Alba a fost nevoită să se retragă din ”roată”. Aceasta ar fi trebuit să primească suma de 31.320 lei și să dea suma de 35.780 lei, la retragerea din roată fiind nevoită să mai achite suma de 4.460 lei.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*