Revoluționar veritabil, despre „rolul determinant” jucat de Cătălin Rădulescu „Mitralieră” în decembrie ’89: „Nu-mi aduc aminte să-l fi văzut”

Romeo Raicu, unul dintre liderii „Baricadei de la Inter”, și Radu Silaghi, cel care i-a ținut în stradă pe bucureșteni în 21 decembrie 1989 după ce le-a relatat despre masacrul de la Timișoara, au declarat luni, 30 ianuarie, în fața instanței, că nu l-au văzut pe Cătălin Rădulescu la Revoluție.

Audierea celor doi a avut loc în procesul în care fostul deputat PSD, zis „Mitralieră”, este judecat pentru fals în declarații în legătură cu obținerea certificatului de „revoluționar cu rol determinant”.

Fostul deputat PSD s-a prezentat în instanță, luni, pentru al treilea termen de judecată pe fond în dosarul în care a fost deferit justiției alături de Adrian Sanda, fost șef al Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist și alte două persoane, membri ai Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant (Corina Denisa Tănase și Cristina Valentina Chechi).

Miza procesului este modul în care „Mitralieră” a obținut, în 2016, certificatul de „luptător cu rol determinant” în baza căruia a beneficiat ilegal de 165.640 de lei.

Primul care a fost audiat ca martor a fost Romeo Raicu, luptător cu rol determinant la Revoluție, printre altele pentru participarea la Baricada din fața hotelului Intercontinental.

CONTINUNAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*