Protestatarul #rezist Cristian Dide eliberat din arest chiar de ziua lui

Protestatarul #rezist Cristian Dide va fi eliberat din arest şi va fi pus sub control judiciar, au decis, miercuri, magistraţii Curţii de Apel din Iaşi, relatează News.ro.

Cristian Dide a formulat recurs la decizia Tribunalului Iaşi privind prelungirea măsurii de arestare preventive, iar judecătorii Curţii de Apel au dispus, miercuri, înlocuirea acestei măsuri cu cea a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pe toată perioada controlului judiciar, Dide va trebui să se prezinte în faţa organelor de anchetă penală oricând este chemat şi să informeze autorităţile în cazul schimbării domiciliului. Totodată, lui Dide i s-a interzis să participe la manifestări culturale, sportive ori la alte adunări publice şi să deţină ori să folosească arme.

Protestatarul Cristian Dide este vizat într-un dosar de trafic de droguri de risc, la domiciliul său având loc luna trecută percheziţii, potrivit unor surse judiciare. Dide a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, iar avocatul său susţinea că ancheta ar fi fost deschisă la începutul anului, după ce Cristian Dide ar fi sesizat DIICOT, acţiunea acestuia fiind o formă de protest. DIICOT a transmis luni 20 noiembrie că au avut loc nouă percheziţii domiciliare, în Ilfov şi Călăraşi şi în Bucureşti, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane fizice suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc. De asemenea, conform DIICOT, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României, cantităţi de cannabis, pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat, iar o parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT, structura centrală şi căgtre Serviciul teritorial Iaşi.

Dide este acuzat că ar fi cumpărat canabis din ţară şi din străinătate, pe care l-ar fi trimis apoi la DIICOT. ”Este o formă de protest, nicidecum trafic de droguri”, a spus avocatul său.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*