Protecţia Consumatorului propune suspendarea temporară a site-lui altex.ro în contextul Black Friday

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus suspendarea temporară a activităţii site-ului altex.ro pentru practici comerciale incorecte în contextul Black Friday. Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, transmis marţi Agerpres, ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei.

În data de 9 noiembrie 2021, prin accesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preţ, fără a aplica reducerile din preţul de referinţă (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus). Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preţ, afişate pe site, precizează ANPC.

Mai mult, „reprezentanţii Altex au afirmat, cu ocazia discuţiilor pe această temă, că ei nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e„, subliniază comunicatul ANPC.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*