Proiect de lege: Șoferii beți sau drogați ar putea ajunge la închisoare

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, revine cu propunerea legislativă iniţiată în 2019, prin care şoferii drogaţi, beți sau fără permis care au provocat un accident mortal să facă închisoare.

După ce propunerea sa a fost respinsă de Parlament, gest catalogat de senator ca „absurd”, Cazanciuc și-a anunțat acum intenția de a reintroduce proiectul în circuitul parlamentar.

Robert Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului, spune că acest proiect de lege vine în „memoria Anastasiei, fetiţa care anul acesta, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberată de un şofer fără permis”.

„În anul 2019, am demarat o iniţiativă de modificare a legislaţiei penale astfel încât niciun şofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea.

Anunţ public că voi relua iniţiativa pentru modificarea legii împotriva şoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce şi provoacă accidente rutiere mortale”, a scris pe Facebook, Robert Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului.

Senatorul afirmă că, potrivit datelor furnizate de Poliția Română, 500 de persoane își pierd viața sau sunt rănite grav în accidente provocate de șoferi fără permis, băuți sau drogați și completează că în luna iulie polițiștii au depistat în București mai mulți șoferi drogați decât băuți.

„Cu alte cuvinte, toţi cei care cred că pot conduce un autovehicul fără permis, băuţi sau drogaţi trebuie să ştie că vor merge direct la închisoare în situaţia în care vor produce un accident rutier soldat cu victime.

O iniţiativă în memoria lui Ciprian, Ion, Gheorghe, Alexandru şi a celor 100 de persoane care au pierit pe şosele din data de 8 iunie 2021 (momentul votului de respingere din Camera Deputaţilor) şi până astăzi, din cauza unor „şoferi” inconştienţi”, a adăugat Cazanciuc.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*