Profesor de sport care ”mângâia” și ”îmbrățișa” eleve, condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupere sexuală

Un profesor de sport de la o școală gimnazială din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de corupere sexuală a minorilor.

Scandalul de la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia a izbucnit în u2018. Mai mulţi părinţi ai unor elevi au depus plângere la conducerea şcolii împotriva profesorului de educaţie fizică (Viorel O.), pe care îl acuzau că a manifestat un comportament necorespunzător faţă de eleve la cursuri.

Cercetările s-au finalizat cu un rechizitoriu şi trimiterea în judecată a inculpatului, atât pentru această infracţiune, cât şi pentru purtare abuzivă. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia marţi, 26 martie 2019. În dosar sunt cinci victime, respectiv eleve ale profesorului Viorel Oargă. Recent profesorul a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere.

”În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică, inculpatul a efectuat acte de natură sexuală (îmbrăţisări şi mângâieri, inclusiv în zonele intime) împotriva mai multor eleve minore din două clase, care nu au împlinit vârsta de 13 ani. În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică inculpatul a utilizat expresii jignitoare de genul «idioţi, incapabili, handicapaţi, grăsani, proşti, mocofani, tâmpiţi, vacă, curvă, curcan gras bun de pus în cuptor» faţă de elevii din două clase”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*