Procurorul Elena Ioana Bălaj Chendereș, de la biroul Satu Mare la șefia DIICOT Oradea

Procurorul Elena Ioana Bălaj Chendereș este propusă pentru preluarea șefiei serviciului teritorial Oradea al DIICOT. Numirea magistratului, în prezent procuror șef al biroului Satu Mare din cadrul DIICOT Oradea, va fi discutată în ședința Secției pentru procurori a CSM de marți, 13 septembrie. Elena Ioana Bălaj Chendereș ar putea prelua astfel postul de conducere ocupat în prezent de procurorul Ioan Gheorghe Bogdan.

Elena Ioana Bălaj Chendereș a intrat în magistratură în 2009, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. A devenit prim-procuror al acestei unități de parchet, iar pe 15 iulie 2016 a fost numită la șefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

În 2017 a susținut un interviu pentru ocuparea unui post vacant de procuror la biroul din Satu Mare al DIICOT. Pe 2 martie 2018, Bălaj Chendereș a fost numită la conducerea DIICOT Satu Mare pe o perioadă de trei ani.

La finalul mandatului, a rămas în funcție cu delegare, aceasta fiindu-i prelungită ulterior cu alte 6 luni. În noiembrie 2021 a fost reînvestită, pe o perioadă de 3 ani în funcţia de procuror şef al Biroului teritorial Satu Mare din cadrul Serviciului teritorial Oradea al DIICOT.

La începutul acestui an, deși fusese numit de doar câteva luni la șefia DIICOT Oradea, pentru un mandat de trei ani, procurorul Adrian Pantea s-a pensionat. În locul său, a fost delegat procurorul Ioan Gheorghe Bogdan.

Sursa: bihorjust.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*