Procurorii Tatiana Toader şi Nicolae-Andrei Solomon vor candida pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului.

Procurorii Tatiana Toader şi Nicolae-Andrei Solomon, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, au anunţat, joi, că vor candida pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului. În acest moment, vicepreşedinte al CSM este procurorul Florin Deac.

Săptămâna trecută, judecătoarea Andreea Chiş a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al CSM. Potrivit Constituţiei şi Legii 317/2004 privind CSM, Consiliul este condus de un preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, care fac parte din secţii diferite, pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit. Actuala componenţă a Consiliului a fost aleasă la finalul anului 2016.

Tatiana Toader este una dintre procuroarele care a criticat măsurile luate de guvernarea PSD pe domeniile justiției, în special deciziile luate pe vremea când Tudorel Toader conducea Ministerul Justiției. Ea i-a luat apărarea Laurei Codruța Kovesi atunci când fosta șefă a DNA avea o sentință de încălcare a Constituției, potrivit deciziei luate de judecătorii CCR, potrivit căreia trebuia să se prezinte în fața unei comisii de anchetă din Parlamentul României. Toader a fost una din membrele CSM care a dat ca decizie că fosta șefă a DNA nu era obligată să dea socoteală parlamentarilor.

Andrei Nicolae Solomon a fost audiat anul trecut ca martor într-un dosar care viza modul în care Secția pentru procurori a acoperit-o pe Laura Codruța Kovesi pentru nerespectarea Deciziei CCR privind obligativitatea de a se prezenta la Comisia „Sufrageria lui Oprea”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*