Procurorii DNA au intrat în birourile Primăriei Timișoara și anchetează insolvența companiei de termoficare Colterm

Procurorii DNA Timişoara au descins vineri la Primăria Timişoara, mergând direct în biroul viceprimarului USR PLUS Ruben Laţcău. Primele informaţii arată că ancheta vizează insolvenţa companiei de termoficare Colterm.

DNA Timişoara face verificări la Primăria Timişoara. Potrivit pressalert.ro, procurorii şi poliţiştii au descins vineri dimineaţa la Primăria Timişoara, trecând pe lângă poliţistul local care asigură controlul accesului în primărie şi au mers direct în biroul viceprimarului Ruben Laţcău. Potrivit sursei citate, echipa DNA a intrat în biroul viceprimarului Ruben Laţcău, iar accesul în biroul lui Laţcău a fost blocat. Descinderea DNA vine la scurt timp după ce administratorul judiciar al Colterm a transmis că dacă nu vor fi cumpărate nici în 2022 certificatele pentru emisiile de gaze cu efect de seră Colterm intră în faliment.

Se pare că DNA ar investiga modul în care primăria condusă de primarul Dominic Fritz și vicele Ruben Lațcău (ambii de la USR) în 2021 decizia de a nu fi achiziţionate certificatele verzi, în lipsa cărora Colterm a primit o amendă de 20 de milioane de euro din partea Administraţiei Fondului pentru Mediu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*