Procuroarea propusă de ministrul Justiției la șefia DIICOT a picat testul CSM-ului. Tensiuni pe tema dosarului crimei de la Caracal

Alina Albu, propusă de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a primit joi, 16 MARTIE, aviz negativ din partea membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei Albu Alina, procuror în cadrul DIICOT – Structura centrală (majoritate: 1 vot da, 5 voturi nu)”, se arată în decizia CSM.

Alina Albu a fost propusă de ministrul Cătălin Predoiu pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism la data de 1 martie, ea reuşind să câştige concursul în faţa altor două candidate – Ioana Bogdana Albani şi Oana-Daniela Pâţu, ultima fiind în prezent la conducerea DIICOT ca procuror şef adjunct.

Avizul CSM este unul consultativ.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*