Președintele Klaus Iohannis participă la prezentarea raportului de activitate pentru anul 2021 al CSM

Şedinţa plenului CSM are loc începând cu ora 13,00, la Facultatea de Drept din Bucureşti. În decembrie anul trecut, preşedintele CSM, Bogdan Mateescu, declara, la începutul mandatului, că acest an trebuia să fie unul „al reconstrucţiei”. Ulterior, în septembrie, el declara că aşteptările sale în ceea ce priveşte Justiţia „nu au fost atinse”.

Pe 3 decembrie 2020, Bogdan Mateescu a fost ales preşedinte al CSM. El a scris în proiectul de management că nici în anul anterior Consiliul nu a reuşit să aibă un mesaj unitar, iar procedura apărării independenţei „este în continuare departe de a fi eficientă”. Mateescu susţinea atunci că anul care urmează – 2021 – trebuie să fie un an „al reconstrucţiei”.

De altfel, în 4 martie 2021, plenul CSM a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară, după afirmaţiile care s-au făcut în spaţiul public cu privire la sentinţa pronunţată de Tribunalul Bucureşti în Dosarul 10 august. Magistraţii au respins, însă, cererea ministrului Justiţiei de la acea vreme, Stelian Ion, de apărare a sistemului judiciar în ansamblul său. Tot în luna martie, preşedintele CSM, Bogdan Mateescu, a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a face verificări în vederea apărării independenţei procurorilor, faţă de afirmaţiile ministrului Stelian Ion făcute cadrul unui interviu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*