Premieră în justiție: condamnare definitivă la un an de închisoare cu executare pentru uciderea unui câine

Animalul a fost înjunghiat în timp ce îşi apăra stăpânul, care fusese atacat cu un cuţit. Incidentul s-a petrecut în 2019, dar sentinţa definitivă a fost dată abia acum.

În urmă cu trei ani, Laurențiu Bocioc a vrut să îți scoată câinele din rasa amstaff la plimbare. Pe scările blocului, s-a întâlnit cu un vecin care l-a atacat cu un cuțit. Câinele a sărit în apărarea stăpânului și a fost înjunghiat. Deși a fost dus de urgență la medicul veterinar, nu  a mai putut fi salvat. Bărbatul și-a dat vecinul în judecată și după trei ani, instanța din Galați a decis să îl condamne pe agresor la pedepsa maximă: un an de închisoare. Bărbatul de 49 a de ani este obligat și la plata unor daune morale și a unor cheltuieli de judecată în valoare de 6.500 de lei.  Acesta se află în arestul IPJ Galați și va fi transferat în penitenciar.

Reprezentanții asociațiilor de protecție a animalelor au aplaudat decizia magistraților gălățeni și spun că este un semnal dat celor care au de gând să facă rău animalelor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*