Predoiu despre cazul Danileț: „Sancțiunile au fost adoptate în ciuda unei opoziții dure din partea PSD în 2011. Acum văd că ele sunt criticate de USR. Interesant!”

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a reacționat printr-un mesaj pe Facebook în privința deciziei CSM de a-l exclude din magistratură pe judecătorul Cristi Danileț, spunând că „dacă acesta este noul nivel de exigență pe care dorește să îl impună în sistemul judiciar la nivel de politică disciplinară, atunci el trebuie impus la modul general și fără excepții, pentru a nu crea favoritisme” – citează Hotnews.

Cătălin Predoiu mai spune că prevederile privind sancțiunile disciplinare din lege au fost preluate în anul 2011, în urma unui studiu de drept comparat, din legislația germană, daneză, olandeză și suedeză, „țările cu cel mai ridicat nivel de exigență disciplinară din Europa”: „Ele au fost adoptate în ciuda unei opoziții dure din partea PSD. Acum văd că ele sunt criticate de USR. Interesant!”.

Judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj a fost exclus din magistratură de către Secția pentru judecători a CSM. Abaterea imputată este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*