Pilot de curse austriac, lăsat fără permis în România. A condus un Ferrari cu 230 km/h și a ajuns la judecată cu Poliția Rutieră

Judecătoria Făget, județul Timiș, a pronunțat o primă sentință într-un dosar în care un pilot de curse austriac, lăsat fără permis după ce a fost prins pe A1 conducând cu 230 km/h, a dat în judecată Poliția cerând anularea procesului verbal de contravenție, arată adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, șoferul a prins de radar în 26 iulie 2022, pe autostrada A1, sensul de mers Lugoj – Deva, în apropierea localităţii Margina din judeţul Timiş, conducând un Ferrari cu viteza de 230 km/h. Șoferul a rămas fără permis pentru 120 de zile și a fost amendat cu 1.305 lei.

Ulterior, Valer Kovacs, polițistul care l-a lăsat pe austriacul cu Ferrari fără permis a postat pe Facebook mai multe fotografii în care apare alături de șoferul prins cu 230 km/h.

În procesul de la Judecătoria Făget, pilotul austriac a reclamat că procesul-verbal de contravenție „a fost întocmit cu încălcarea dispozițiilor art. 6 par. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, cu indicarea greșită a locului unde a fost încheiat, necuprinzând codul numeric personal (mai precis numărul de identificare fiscală), descrierea faptei contravenționale fiind sumară și necuprinzând ambele instanțe competente teritorial să judece plângerea contravențională”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*