Peste 1 milion de euro din banii clienților CEC, furați și dați la săraci și biserici. Cum vrea banca să recupereze suma de la familia unei foste angajate

CEC Bank a dat în judecată familia unei foste angajate pentru a recupera un prejudiciu de peste 4,3 milioane de lei. Se întâmplă în județul Alba, unde, la agenția CEC Bank Zlatna, s-a produs o fraudă istorică.

Două angajate surori au provocat un prejudiciu de peste 1 milion de euro prin sustragerea banilor depuși de clienți timp de 10 ani, între 2006 și 2016. Una dintre femei, Elena Meteșan, a fost condamnată în 2018 la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru delapidare, prejudiciul reţinut în sarcina acesteia fiind de 4.227.940 lei şi 235.981 euro.

Elena Meteşan a fost obligată să restituie aceşti bani, dar neavând venituri s-a constatat că nu are cum să plătească uriaşa sumă. Bani delapidaţi au fost plătiţi, în final, de către CEC Bank către 168 de clienţii care şi-au pierdut sumele depuse în conturi.

Sora acesteia, Viorica Popa, care a ajutat-o să sustragă sumele de bani nu a mai fost trimisă în judecată pentru că a decedat în timpul anchetei. În aceste condiții, CEC Bank s-a îndreptat împotriva soțului supraviețuitor și a copilului acestora de la care vrea să recupereze suma de 4.303.244 de lei. Pe data de 29 noiembrie 2022, Tribunalul Alba a respins acțiunea civilă a băncii. Hotărârea poate fi atacată cu apel.

Un număr de 129 de clienţi nu au fost despăgubiţi, iniţial, pentru că nu deţineau documente care să ateste faptul că ar fi avut în cont sumele de bani pe care le-au solicitat. Cea mai mare parte a acestora au acţionat în judecată bancă şi au obţinut în justiţie despăgubirile solicitate.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*