Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc

La data de 25 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate  Craiova, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în județul Dolj, în două cauze privind săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză, s-a reținut că, începând cu anul 2022, mai multe persoane au creat prin intermediul unei aplicații criptate de comunicare, un grup online cu peste 4.000 de utilizatori, în scopul intermedierii legăturii între dealeri de droguri și consumatori, inclusiv minori, astfel fiind comercializate, în mod repetat, droguri de risc și mare risc.

Mai multe persoane urmează să fie conduse, pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Galerie foto

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*