Infractori periculoși, autori ai unor tâlhării în serie, condamnați la pedepse grele

Doi bărbați din Miercurea Sibiului (județul Sibiu) și unul din Gârbova (județul Alba) au fost condamnați de Judecătoria Alba Iulia la pedepse grele pentru infracțiunea de tâlhărie calificată.

Cei trei au intrat, noaptea, în locuința a doi frați din comuna Gârbova, i-au lovit cu pumnii pentru a le da banii din casă, reușind în final să plece cu suma de 400 de lei. Cei trei (Lazăr Gheroghe Viorel, Teodorescu Cătălin Gheorghe și Găldean Nicolae Remus) au intrat în locuință bănuind că proprietarii au ascunsă o sumă mare de bani. S-au mascat cu cagule și au amenințat victimele cu un pistol, care ulterior s-a dovedit a fi de jucărie. Agresiunea a avut loc în noaptea de 11/12 iulie 2016, în intervalul orar 03.00-04.00. Prima hotărâre a fost pronunțată după aproape 6 ani, în 11 mai 2022.

Una dintre victime a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale. În final, cei doi frați şi-au asigurat scăparea escaladând geamul unei camere unde fuseseră încuiați de agresori, au alertat vecinii și poliția.

Cei trei bărbați au fost identificați după o muncă operative intensă, fiind folosite ca probe imagini înregistrate de camere de supraveghere, interceptări ale unor convorbiri telefonice, precum și o expertiză genetică. În autoturismul cu care cei trei s-au deplasat la locuința victimelor au fost găsite trei cagule şi mănușile purtate de către aceştia. S-a dispus efectuarea unei expertize genetice în vederea identificării urmelor biologice sau a amestecurilor de urme biologice existente pe suprafața acestora.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*