Pedeapsa primită de o profesoară de balet care „jignea folosind cuvinte frumoase”: „Fetița, ești foarte grasă”

Judecătoria Sectorului 4 București a pronunțat o primă sentință într-un dosar de purtare abuzivă în care a fost trimisă în judecată o fostă profesoară de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali. Judecătorul a condamnat-o pe profesoară la opt luni de închisoare cu suspendare și amânarea aplicării pedepsei, motivându-și decizia inclusiv prin faptul că ancheta a durat foarte mult.

Un dosar soluționat în primă instanță la Judecătoria Sectorului 4 la începutul lunii octombrie arată chinul prin care au trecut mai multe eleve de la Liceul de Coregrafie din București. În dosarul penal sunt două victime, dar mărturiile arată că profesoara, concediată disciplinar în 2018, a avut un comportament abuziv față de mai multe eleve de la orele de balet (dans clasic).

Ancheta a scos la iveală că jigniri precum „proastă”, ”nesimțită”, ”tâmpită”, ”impostoare”, „grasă” erau la ordinea zilei.

„Eu am fost jignită de multe ori și nu au fost folosite numai jigniri, ci mă jignea și prin cuvinte frumoase. Îmi spunea că sunt ca un perete de gheață, că nu poate să mă citească, că nu am reacție la cea ce spune dumneaei. Spunea că vorbește la mine ca la pereți. Pe toate ne făcea proaste, că nu suntem capabile să înțelegem, cum am ajuns până în acest punct la liceu. Ne compara cu câinii care înțeleg și noi nu înțelegem pentru că nu ne duce capul”, a declarat una dintre eleve.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*