Parchetul Militar s-a autosesizat după protestul de la Parlament. Anchetă și la Jandarmerie

Parchetul Militar s-a autosesizat în urma protestului de la începutul săptămânii când mai mulți manifestanți au forțat intrarea în curtea Parlamentului. Lipsa de reacție a unora dintre jandarmi este analizată de procurorii militari care au mers și azi să strângă probe. Anchetă este și la Jandarmerie pentru a vedea dacă a existat o fisură în organizarea dispozitivului.

Imaginile surprinse pe camere la protestul de marți arată nivelul de mobilizare a autorităților. Unul dintre jandarmi a reacționat cu întârziere și a închis poarta abia după ce mai multe persoane intraseră deja în curtea parlamentului. Accesul în acea zonă era păzit de cel mult 7 jandarmi. Șeful jandarmeriei capitalei spunea, după manifestație, că problema a fost legată de ruperea unui zăvor. Procurorii militari au decis să facă cercetări pentru a vedea dacă acolo a fost vorba de neglijență în serviciu și încălcarea consemnului. Surse din jandarmerie spun că până azi nu au primit o informare oficială din partea procurorilor cu privire la deschiderea dosarului penal.

Pe de altă parte, șeful Jandarmeriei București, Cătălin Stegăroiu spune că la momentul când acel grup violent a forțat poarta de acces către senat și a rupt încuietoarea de la poartă jandarmii au considerat că dacă vor menține dispozitivul vor exista răniți: „Nu am fost absolut deloc depășiți, situația s-a aflat în permanență sub control. Nu confundați momentul intrării în curtea senatului cu faptul că am fost depășiți

Nici ministrul de Interne Lucian Bode nu pare a fi mulțumit de intervenția jandarmeriei în timpului protestului organizat, se pare, de partidul AUR. De aceea a dispus cercetări interne la Jandarmeria Capitalei și investigația vizează modul în care a fost constituit dispozitivul de jandarmi și modul de acțiune. Azi, în ajunul Crăciunului, câțiva oficiali ai corpului de control al ministerului de Interne au mers la sediul Jandarmeriei să stângă date legate de evenimentele de pe 21 decembrie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*