O mamă din Satu Mare dată în judecată de fostul soț. Nici copilul n-a mai vrut să audă de ea

O femeie din județul Satu Mare se confruntă cu o acuzație de abandon familial și a fost dată în judecată de către fostul soț. Motivele acestei acțiuni legale sunt neplata pensiei alimentare și absența acesteia din viața copilului. Femeia se află acum în fața perspectivelor unui proces judiciar pentru a răspunde în fața legii.

Conform informațiilor furnizate de PortalSM, cei doi soți au trecut printr-un mariaj de scurtă durată, divorțând la doar trei luni de la căsătorie. În urma separării, custodia copilului a revenit tatălui, iar femeia a fost obligată să achite o pensie lunară de întreținere în valoare de 170 de lei până la atingerea vârstei majore a copilului.

În anul 2015, fostul soț a intentat un proces împotriva femeii pentru abandon familial. La acea vreme, aceasta avea o datorie de 5.610 lei, iar după acțiunea în justiție a achitat 1.300 lei în luna următoare, rămânând cu o datorie de 4.310 lei.

Potrivit declarațiilor copilului, ultima interacțiune cu mama sa a avut loc în apropierea sărbătorilor de Paște. Într-o vizită de aproximativ trei săptămâni în țară, femeia a întâlnit copilul la școală, exprimându-și dorul și oferindu-i 150 de lei, hrană, haine și alți 50 de lei pentru a se bucura de câteva plăcinte. Cu toate acestea, mama sa locuiește în străinătate și are dificultăți medicale care îi afectează capacitatea de muncă.

Comunicarea dintre ei a continuat prin intermediul mesajelor până în prima parte a verii, moment în care copilul a decis să o blocheze pe motiv că nu mai dorea să audă detalii despre mama sa. Cu toate acestea, în iarna anului 2022, copilul a redeschis comunicarea și a primit asigurări că va primi suma datorată când va împlini 18 ani, deoarece credea că tatăl său îi ia toți banii. Ulterior, copilul a exprimat dorința ca mama sa să își respecte angajamentul de a plăti atât sumele restante, cât și viitoarele plăți de întreținere.

Femeia și-a asumat responsabilitatea plății regulate a pensiei de întreținere și a datoriei acumulate, însă a fost adusă în fața instanței la începutul lunii august. Un verdict urmează să fie pronunțat în urma acestui proces judiciar.

Sursa: PortalSM

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*